Ніжні шоколадні аромати на будь-який смак

30.04.2025 ⏰ 13:20
Рейтинг статьи 4.9 ★★★★☆ голосов:12
👁 Данную статью прочитали 140
количество комментариев:

Аромати шоколаду - це набагато більше, ніж швидкоплинний тренд. Це сила парфумерії викликати насолоду, комфорт і пригоди. Вершковий чи гіркий, грайливий чи таємничий, нота шоколаду продовжує зачаровувати, пропонуючи чудовий вихід для будь-якого настрою та моменту.

Гурманські аромати з їх їстівними, ностальгічними нотками переживали неперевершений бум останні кілька років. Вони продовжують цей ренесанс у 2025 році.

Шоколад втілює колективне прагнення до комфорту та чуттєвої насолоди, водночас пропонуючи вишуканий відтінок у поєднанні з деревними, пряними або квітковими нотами.

Sabrina Carpenter Sweet Tooth Cherry BabySabrina Carpenter Sweet Tooth Cherry Baby

Остання олфакторна пропозиція Сабріни Карпентер представлена в грайливій пляшці, натхненній шоколадним батончиком. Її темно-червоний відтінок натякає на насолоду всередині. Цей аромат відповідає тенденції вишневих нот, але темний шоколад є основним компонентом композиції, додаючи спекотної насиченості соковитим фруктам. Кашемірове дерево, півонія та яблуко в глазурі кружляють навколо шоколаду, створюючи водночас кокетливий та витончений аромат. Шоколадна нота тут декадентська, але збалансована.

Ніжні шоколадні аромати на будь-який смак

JUSBOX 54

Цей аромат настільки ж підривний, як і сліпучий. Шоколадна нота з`являється на танцювальному майданчику поряд із сплеском рому, до якого незабаром приєднується кора кориці та пачулі, наповнені тютюном. Шоколад тут не солодкий, а димно-таємничий, додає композиції глибини та інтриги. Цей аромат - шоколадний акорд для тих, хто віддає перевагу поблажливості з бунтарством.

Fabrica Della Musa Île Bourbon

Названий на честь багатого ваніллю острова Мадагаскар, Île Bourbon — це гурманська фантазія, яка поєднує темний шоколад із вершковою ваніллю, пряним кардамоном і гвоздикою. Шоколад тут темний і спокусливий, його гіркота пом`якшена пишністю ванілі та теплотою екзотичних прянощів. Вітерець сомалійських пахощів проноситься, надаючи таємничості та витонченості. Це шоколад як паспорт у далекі краї, аромат, який залишається, як спогад під зоряним небом.

Ніжні шоколадні аромати на будь-який смак

Sarah Baker Gold SpotSarah Baker Gold Spot

Це данина золотому віку знаменитостей, а його шоколадна нота така ж гламурна, як момент на червоній доріжці. Верхні ноти: бергамот і апельсиновий цвіт; ноти серця: іриска і чорний шоколад. Шоколад тут насичений і розкішний, огорнутий теплом лаоського уду, агарового дерева та бурштину. Це аромат, який сяє розкішшю.

Ніжні шоколадні аромати на будь-який смак

Maison Martin Margiela Replica Matcha MeditationMaison Martin Margiela Replica Matcha Meditation

Ключові ноти: бергамот, мандарин, зелений чай, квітка апельсина, жасмин, матча, бензоїн, мох, білий шоколад

Він має смак і запах вологої трави. Парфуми з колекції Replica від Maison Margiela м`які, кремові та невибагливо солодкі. Це найкращі шоколадні парфуми для людини, яка насправді не хоче пахнути гурманським ароматом, оскільки вони більш свіжі та цитрусові. Акорд білого шоколаду набагато менш насичений і ніжниBLACK Oй, ніж більшість нот какао, що додаються до ароматів.

Ніжні шоколадні аромати на будь-який смак

Tom Ford Black OrchidTom Ford Black Orchid

Насичений, чуттєвий, захопливий та розкішний… - це парфуми з шоколадним ароматом для дорослих. Створений як для чоловіків, так і для жінок, цей аромат майстерно поєднує зігріваючі спеції, екзотичні квіти з основою з шовковистого шоколаду та ванілі. Це сучасна класика.

Ніжні шоколадні аромати на будь-який смак

A* MEN BY MUGLER FOR HIM

Mugler добре відомий своїми гурманськими ароматами, і A* Men не є винятком. Цей виразно чоловічий аромат багатий на низку вибухових нот, включаючи лаванду, м`яту, каву, карамель, а приготування шоколаду - це так спокусливо. Це, безумовно, унікальне поєднання, яке займе почесне місце в будь-якій колекції ароматів.

Ніжні шоколадні аромати на будь-який смак

Valentino Uomo 2021Valentino Uomo 2021

має легкий шарм. Вона відкривається свіжим бергамотом і миртом, які затримуються на шкірі, перш ніж розкрити своє прекрасне гурманське серце. Ноти насиченої смаженої кави, фундука та шоколаду надають цьому аромату всебічної теплоти, а база зі шкіри та кедра робить його винятковим чоловічим ароматом, ідеальним для енергійного вечірнього виходу.

Ніжні шоколадні аромати на будь-який смак

Hugo Boss Boss The Scent Magnetic For HerHugo Boss Boss The Scent Magnetic For Her

У верхній частині солодкий медовий персик та фрезія створюють чудовий початок, за яким повільно слідує витончена солодкість квітки османтуса. Шлях какао перетворює цей гурманський аромат на щось трохи темніше, з його непереборною оксамитовою насиченістю. Hugo Boss створює типово видатні аромати, і цей не є винятком.

Ніжні шоколадні аромати на будь-який смак

Шоколад історія коричневого золота

Родом з Південної Америки, першими фермерами, що вирощували какао, були майя з Юкатану, Мексика. Вони використовували боби як валюту для торгівлі, а також для приготування широко популярного напою Шокоатль. Досить гірка, ця суміш, виготовлена з подрібнених какао-бобів з перцем чилі, має мало спільного з гарячим шоколадом, який ми любимо насолоджуватися.

Христофор Колумб був першим європейцем, який відкрив ці дорогоцінні боби на початку 16 століття. Не переконаний потенціалом густого та пряного напою, який щойно скуштував, він все ж прийняв пакетик квасолі, запропонований корінними американцями.

Кілька років по тому Ернан Кортес також висадився на узбережжі Південної Америки. Імператор Монтесума запропонував йому знаменитий Шокоатль як вітальний подарунок. Знову ж таки, це не мало великого успіху. Але дослідник вирішив замінити перець чилі ваніллю та додати цукор і молоко. Набагато менш гіркий, напій одразу здається йому набагато привабливішим. Перші кущі какао були відправлені до Іспанії, де новий рецепт швидко прийняли. Там навіть казали, що він має ейфоричні та афродизіачні властивості. Потім цю культуру експортували до Італії, потім до Франції у Версаль, де придворні без міри куштували цей солодкий та густий напій. Перший батончик був виставлений на продаж у 1847 році на лондонській шоколадній фабриці. Завдяки індустріалізації та технічному прогресу цей продукт став флагманським делікатесом.

Шоколад походить з какао-дерева. Через чотири довгих роки дерево розкриває маленькі рожеві квіти, що ростуть прямо на стовбурі та гілках. Найміцніші з них, лише 1% з тисячі, дають плід у формі великого стручка. Розкриваючи його ножем, можна виявити в`язку та солодку м`якоть, яка називається слизом, і яка використовується для приготування смачного варення. Ця м`якоть містить від 25 до 50 насінин, какао-бобів . Наразі культура какао-дерева вирощується переважно в Африці, зокрема в Гані та Кот-д`Івуарі, хоча є важливе виробництво в Бразилії та Еквадорі.

Ніжні шоколадні аромати на будь-який смак

Спочатку боби очищають від лущення. Дюдина може розбити понад 1500 стручків на день. Зібрані боби ферментуються протягом тижня, а потім сушать на сонці. Під час цього процесу слиз плавиться та просочує боби своїми м`якими та солодкими нотками. Потім дрібне насіння обсмажують при температурі 140° протягом приблизно двадцяти хвилин. Його подрібнюють, щоб отримати какао-крупку. Під час цього процесу жири плавляться, що дозволяє розділити какао-масло та густу та в`язку рідину - какао-терте. Суміші та рецепти різняться залежно від бажаного результату: темний шоколад, білий, молочний.

Ніжні шоколадні аромати на будь-який смак

Як отримати нотку шоколаду в ароматі

Якщо шоколад спокушав усі смакові рецептори протягом століть, то носам давно не вистачало часу, щоб познайомитися з цим особливим інгредієнтом. Лише на початку 1990-х років та завдяки креативності парфумера Олів`є Креспа для Тьєррі Мюглера цей солодкий матеріал знайшов своє походження в парфумерії. Знаменитий Angel, представлений у 1992 році, справді є першим флаконом, у якому шоколад представлений у дуже солодкій основі разом із карамеллю, ваніллю та пачулі. Цей аромат представить новий жанр гурманські парфуми.

Іноді його витягують безпосередньо з какао-бобів, але природні матеріали - абсолю какао та CO₂-екстракт какао - дорогі та можуть бути надто тонкими для багатьох композицій. Натомість парфумери часто звертаються до креативної палітри молекули ізобутилфенілацетату за його восковий відтінок какао. Іноді навіть пачулі або боби тонка використовуються, щоб підкреслити насиченість шоколаду, тоді як деякі види мускусу можуть створити кремове відчуття білого шоколаду. Спектр ароматів шоколаду починається від грайливих і солодких і закінчується темно-спокусливими. Кожен викликає непереборну насолоду від шоколаду в новій формі, яку можна носити.

Щоб додати цей шоколадний відтінок до композицій, парфумери мають кілька варіантів. Вони можуть працювати з синтетичною або натуральною сировиною. Творці мають можливість використовувати молекули, виготовлені в лабораторіях. Іноді можна додавати білі мускуси, щоб надати вигляду білого шоколаду. Однак деякі натуральні інгредієнти, такі як пачулі, також можуть відтворити шоколадну нотку.

Шоколадна нота також ідеально поєднується з фруктовими нотами або квітковими ароматами, надаючи їм багато насиченості та глибини.

Ніжні шоколадні аромати на будь-який смак

Поделиться Telegram Viber twitter email

Комментарии к статье Ніжні шоколадні аромати на будь-який смак

Аватарка користувача vwizard
30.04.2025 ⏰ 19:45

Обожнюю, коли чутно ноту шоколаду в Mugler Angel та його фланкерах.

Разом з іншими нотами виходить феєричний, фантазійний шоколад.

кількість респектів: 2
Аватарка користувача clarie
01.05.2025 ⏰ 15:47

Дякуємо за цікаву статтю 🌹. Часто знаходжу якийсь цікавий факт і щось нове на пробу. Не знала, що перші шоколадні батончики почали виробляти на фабриці ще у 1849 р., думала, що на межі століть. І назву "шоколадної" молекули теж не занала) тепер треба не забути її назву))

Подобається як у Валентино передані ноти шоколаду в Valentino Valentino UomoValentino Valentino Uomo лісовий горіх в деревинно-шоколадній скорлупі і з відтінком кави. Версія 2021 більш свіжа - ірисова, з ветивером і кардамоном, обволікуюча м"якість в базі трішки є, але не шоколадна, трішки горіхово-ванільна нота. Хоча може мався в задумах білий шоколад 😶‍🌫️ спробую знову

Hugo Boss Boss The Scent Magnetic For HerHugo Boss Boss The Scent Magnetic For Her чесно кажучи, здивув наявністю шоколаду, бо пахне фруктово-ягідною сумішшю з амбретою і трішки пряно-деревинним відтінком, але можливо, я не відчула шоколад. Перепробую із цікавості при нагоді знову), дякую.

Із новинок на шоколадну тематику приємно вразив Mind Games Double Attack (поки нема в базі Кремчику). Гурманська тема, але пахне парфумом, якісного, гарного звучання і не хочеться з"їсти)). Чорний гіркий шоколад із перчиком (добре відчутний) і корицею. До бази завдяки ванілі і легко-сандальним нотам стає шоколадним кремом.

кількість респектів: 1
Аватарка користувача Irina_inspire
01.05.2025 ⏰ 19:14

Дякую за цікаву статтю! З шоколадних ароматів останнім часом ще зустрічала Demeter Fragrance Devils FoodDemeter Fragrance Devils Food - аромат шоколадного тортику з кремом. Як самостійний аромат мені не дуже сподобався, а от щоб додати шоколадності там де вам її не вистачає - саме то

Присоединится к каналу новостей kremchik.ua, чтобы быть в курсе обновлений блоговTelegramTelegram Google NewsGoogle News

Новые комментарии к статьям

Перевір наскільки ти парфман`як article-image Комментарий к новости
Перевір наскільки ти парфман`як
Asedo 14.11.2025 21:08

Belle Cherie,

рада, що допис потішив ))

Якщо у вас спостерігаються якісь незадокументовані у "Класифікаторі парфман`ячних станів та симптомів парфзалежності" прояви - пишіть. Внесемо, задокументуємо ))))

Перевір наскільки ти парфман`як article-image Комментарий к новости
Перевір наскільки ти парфман`як
Belle Cherie 14.11.2025 17:18

Аааа, клааас!Дайте ще.Бо "маловатобудет"😀

І знову вишня_або вишневий люкс: варто чи ні?:) article-image Комментарий к новости
І знову вишня_або вишневий люкс: варто чи ні?:)
juljchik 12.11.2025 23:38

Ароматна скриня, дякую Вам, що поділилися 🌹Мені він теж подобається, як і вся лінійка Q)

І знову вишня_або вишневий люкс: варто чи ні?:) article-image Комментарий к новости
І знову вишня_або вишневий люкс: варто чи ні?:)
Ароматна скриня 12.11.2025 15:26

Ось моя ідеальна вишня

Dolce & Gabbana Q by Dolce & Gabbana Eau de Parfum Intense😍
І знову вишня_або вишневий люкс: варто чи ні?:) article-image Комментарий к новости
І знову вишня_або вишневий люкс: варто чи ні?:)
juljchik 10.11.2025 23:33

Suzanna, ммм, як цікаво)) Заінтригували - захотілося спробувати) Дякую 🌹

Облоко Тегов: ,
,
,
,
,
,