Аромати шоколаду - це набагато більше, ніж швидкоплинний тренд. Це сила парфумерії викликати насолоду, комфорт і пригоди. Вершковий чи гіркий, грайливий чи таємничий, нота шоколаду продовжує зачаровувати, пропонуючи чудовий вихід для будь-якого настрою та моменту.
Гурманські аромати з їх їстівними, ностальгічними нотками переживали неперевершений бум останні кілька років. Вони продовжують цей ренесанс у 2025 році.
Шоколад втілює колективне прагнення до комфорту та чуттєвої насолоди, водночас пропонуючи вишуканий відтінок у поєднанні з деревними, пряними або квітковими нотами.
Sabrina Carpenter Sweet Tooth Cherry Baby
Остання олфакторна пропозиція Сабріни Карпентер представлена в грайливій пляшці, натхненній шоколадним батончиком. Її темно-червоний відтінок натякає на насолоду всередині. Цей аромат відповідає тенденції вишневих нот, але темний шоколад є основним компонентом композиції, додаючи спекотної насиченості соковитим фруктам. Кашемірове дерево, півонія та яблуко в глазурі кружляють навколо шоколаду, створюючи водночас кокетливий та витончений аромат. Шоколадна нота тут декадентська, але збалансована.

JUSBOX 54
Цей аромат настільки ж підривний, як і сліпучий. Шоколадна нота з`являється на танцювальному майданчику поряд із сплеском рому, до якого незабаром приєднується кора кориці та пачулі, наповнені тютюном. Шоколад тут не солодкий, а димно-таємничий, додає композиції глибини та інтриги. Цей аромат - шоколадний акорд для тих, хто віддає перевагу поблажливості з бунтарством.
Fabrica Della Musa Île Bourbon
Названий на честь багатого ваніллю острова Мадагаскар, Île Bourbon — це гурманська фантазія, яка поєднує темний шоколад із вершковою ваніллю, пряним кардамоном і гвоздикою. Шоколад тут темний і спокусливий, його гіркота пом`якшена пишністю ванілі та теплотою екзотичних прянощів. Вітерець сомалійських пахощів проноситься, надаючи таємничості та витонченості. Це шоколад як паспорт у далекі краї, аромат, який залишається, як спогад під зоряним небом.

Це данина золотому віку знаменитостей, а його шоколадна нота така ж гламурна, як момент на червоній доріжці. Верхні ноти: бергамот і апельсиновий цвіт; ноти серця: іриска і чорний шоколад. Шоколад тут насичений і розкішний, огорнутий теплом лаоського уду, агарового дерева та бурштину. Це аромат, який сяє розкішшю.

Maison Martin Margiela Replica Matcha Meditation
Ключові ноти: бергамот, мандарин, зелений чай, квітка апельсина, жасмин, матча, бензоїн, мох, білий шоколад
Він має смак і запах вологої трави. Парфуми з колекції Replica від Maison Margiela м`які, кремові та невибагливо солодкі. Це найкращі шоколадні парфуми для людини, яка насправді не хоче пахнути гурманським ароматом, оскільки вони більш свіжі та цитрусові. Акорд білого шоколаду набагато менш насичений і ніжниBLACK Oй, ніж більшість нот какао, що додаються до ароматів.

Насичений, чуттєвий, захопливий та розкішний… - це парфуми з шоколадним ароматом для дорослих. Створений як для чоловіків, так і для жінок, цей аромат майстерно поєднує зігріваючі спеції, екзотичні квіти з основою з шовковистого шоколаду та ванілі. Це сучасна класика.

A* MEN BY MUGLER FOR HIM
Mugler добре відомий своїми гурманськими ароматами, і A* Men не є винятком. Цей виразно чоловічий аромат багатий на низку вибухових нот, включаючи лаванду, м`яту, каву, карамель, а приготування шоколаду - це так спокусливо. Це, безумовно, унікальне поєднання, яке займе почесне місце в будь-якій колекції ароматів.

має легкий шарм. Вона відкривається свіжим бергамотом і миртом, які затримуються на шкірі, перш ніж розкрити своє прекрасне гурманське серце. Ноти насиченої смаженої кави, фундука та шоколаду надають цьому аромату всебічної теплоти, а база зі шкіри та кедра робить його винятковим чоловічим ароматом, ідеальним для енергійного вечірнього виходу.

Hugo Boss Boss The Scent Magnetic For Her
У верхній частині солодкий медовий персик та фрезія створюють чудовий початок, за яким повільно слідує витончена солодкість квітки османтуса. Шлях какао перетворює цей гурманський аромат на щось трохи темніше, з його непереборною оксамитовою насиченістю. Hugo Boss створює типово видатні аромати, і цей не є винятком.

Шоколад історія коричневого золота
Родом з Південної Америки, першими фермерами, що вирощували какао, були майя з Юкатану, Мексика. Вони використовували боби як валюту для торгівлі, а також для приготування широко популярного напою Шокоатль. Досить гірка, ця суміш, виготовлена з подрібнених какао-бобів з перцем чилі, має мало спільного з гарячим шоколадом, який ми любимо насолоджуватися.
Христофор Колумб був першим європейцем, який відкрив ці дорогоцінні боби на початку 16 століття. Не переконаний потенціалом густого та пряного напою, який щойно скуштував, він все ж прийняв пакетик квасолі, запропонований корінними американцями.
Кілька років по тому Ернан Кортес також висадився на узбережжі Південної Америки. Імператор Монтесума запропонував йому знаменитий Шокоатль як вітальний подарунок. Знову ж таки, це не мало великого успіху. Але дослідник вирішив замінити перець чилі ваніллю та додати цукор і молоко. Набагато менш гіркий, напій одразу здається йому набагато привабливішим. Перші кущі какао були відправлені до Іспанії, де новий рецепт швидко прийняли. Там навіть казали, що він має ейфоричні та афродизіачні властивості. Потім цю культуру експортували до Італії, потім до Франції у Версаль, де придворні без міри куштували цей солодкий та густий напій. Перший батончик був виставлений на продаж у 1847 році на лондонській шоколадній фабриці. Завдяки індустріалізації та технічному прогресу цей продукт став флагманським делікатесом.
Шоколад походить з какао-дерева. Через чотири довгих роки дерево розкриває маленькі рожеві квіти, що ростуть прямо на стовбурі та гілках. Найміцніші з них, лише 1% з тисячі, дають плід у формі великого стручка. Розкриваючи його ножем, можна виявити в`язку та солодку м`якоть, яка називається слизом, і яка використовується для приготування смачного варення. Ця м`якоть містить від 25 до 50 насінин, какао-бобів . Наразі культура какао-дерева вирощується переважно в Африці, зокрема в Гані та Кот-д`Івуарі, хоча є важливе виробництво в Бразилії та Еквадорі.

Спочатку боби очищають від лущення. Дюдина може розбити понад 1500 стручків на день. Зібрані боби ферментуються протягом тижня, а потім сушать на сонці. Під час цього процесу слиз плавиться та просочує боби своїми м`якими та солодкими нотками. Потім дрібне насіння обсмажують при температурі 140° протягом приблизно двадцяти хвилин. Його подрібнюють, щоб отримати какао-крупку. Під час цього процесу жири плавляться, що дозволяє розділити какао-масло та густу та в`язку рідину - какао-терте. Суміші та рецепти різняться залежно від бажаного результату: темний шоколад, білий, молочний.

Як отримати нотку шоколаду в ароматі
Якщо шоколад спокушав усі смакові рецептори протягом століть, то носам давно не вистачало часу, щоб познайомитися з цим особливим інгредієнтом. Лише на початку 1990-х років та завдяки креативності парфумера Олів`є Креспа для Тьєррі Мюглера цей солодкий матеріал знайшов своє походження в парфумерії. Знаменитий Angel, представлений у 1992 році, справді є першим флаконом, у якому шоколад представлений у дуже солодкій основі разом із карамеллю, ваніллю та пачулі. Цей аромат представить новий жанр гурманські парфуми.
Іноді його витягують безпосередньо з какао-бобів, але природні матеріали - абсолю какао та CO₂-екстракт какао - дорогі та можуть бути надто тонкими для багатьох композицій. Натомість парфумери часто звертаються до креативної палітри молекули ізобутилфенілацетату за його восковий відтінок какао. Іноді навіть пачулі або боби тонка використовуються, щоб підкреслити насиченість шоколаду, тоді як деякі види мускусу можуть створити кремове відчуття білого шоколаду. Спектр ароматів шоколаду починається від грайливих і солодких і закінчується темно-спокусливими. Кожен викликає непереборну насолоду від шоколаду в новій формі, яку можна носити.
Щоб додати цей шоколадний відтінок до композицій, парфумери мають кілька варіантів. Вони можуть працювати з синтетичною або натуральною сировиною. Творці мають можливість використовувати молекули, виготовлені в лабораторіях. Іноді можна додавати білі мускуси, щоб надати вигляду білого шоколаду. Однак деякі натуральні інгредієнти, такі як пачулі, також можуть відтворити шоколадну нотку.
Шоколадна нота також ідеально поєднується з фруктовими нотами або квітковими ароматами, надаючи їм багато насиченості та глибини.
