Терруар, методи збору врожаю, технології обробки, умови зберігання та змішування кавових зерен - все це сприяє створенню широкого спектру ароматів та смакових ноток, що відображають складний світ парфумерії. Можна описати каву, що має ноти сонячних ягід з легким відтінком жасмину або багату, оксамитову основу темного шоколаду, підкреслену натяком на димчасті спеції. Ця спільна мова сенсорних досліджень з`єднує сферу кави та ароматів.
Що робить каву такою цікавою нотою в парфумерії, так це її надзвичайна універсальність. Кавові нотки справді займають центральне місце в хвилі ароматів, які є більш витонченими та складними, ніж традиційні гурманські. Кава поєднується з іншими інтригуючими нотами, такими як матча, рис, кунжут та горіхи.

Кавові аромати
BlackVelvetCafe
Глибокий, п`янкий кавовий абсолю плавно переплітається з удом та деревом, створюючи плюшевий, текстурний досвід, який відповідає його оксамитовій назві. Розкриваючись на шкірі, з`являються тепло тютюну та землистість пачулі, що заземлюють композицію, водночас пропускаючи проблиски яскравості. Справжнє мистецтво Black Velvet Cafe полягає в тому, що воно відтворює затишний куточок у ледь освітленому кафе - чорні оксамитові меблі оточують, затишні обійми шкіри поруч та ідеальний еспресо зігрівають руки.
Adscenture
вабить до лабіринту стамбульського Гранд-базару, де насичений аромат свіжозвареної кави змішується з екзотичними спеціями в повітрі. Подорож починається з яскравого вибуху імбиру та теплих ноток смаженої кави, які одразу переносять у гамірне турецьке кафе. Чим глибше занурюєтесь, тим краще розкривається серце аромату з листя кориці, димного тютюну та ніжної герані. Але справжня магія проявляється в основі, де пудрові солодощі рахат-лукуму бездоганно поєднуються з вершковою ваніллю, смолистим бензоїном. Земляний лабданум, що залишає шлейф, такий же заворожливий, як і сам базар. Це ольфакторна пригода, яка вловлює суть Стамбула у флаконі.

Парфумер Кевін Матіс, обіцяючи справді розкішну вишневу вишуканість з вакхичною інтенсивністю, подану на срібному блюді, безперечно втілює свою ідею. На полірованій основі з ветиверу та білого шоколаду розкішна вишня сяє в мигдальному лікері та збитому кокосі, а пряний мед, темний шоколад та порція кави манять ближче. Натхненний першими скуштованими стародавніми римлянами вишнями, що продавалися через Каспійське море, це справжнє свято для почуттів.

Roja Dove Perfumery Chou Chou
Майже через століття після першого запуску, Roja Dove переробила три аромати, створені парфумером 1930-х років П`єром де Веле. Його переосмислення включають ультрагурманську насолоду, в якій блиск цитрусових швидко переходить до десерту, минаючи фіалку та жасмин, до нот ванілі, кави, молочного шоколаду, цукрової вати, карамелі, а потім до фіналу з дуба, сухої деревини, амбри та мускусу. Для тих, хто п`є каву з великою кількістю цукру та насолоджується її розкішшю, це набагато більше, ніж просто лате на винос.

La Montaña Alfredo
Каву також можна втілити у формі свічки. Ця ароматна композиція символізує серце та душу громадського життя. Запалюючи свічку, ви майже чуєте жваву балаканину та щирий сміх. Цей складний аромат вимагав виняткової майстерності для досягнення досконалості, понад сорок ітерацій, перш ніж досягти свого остаточного, захопливого аромату. Результатом є вишукана суміш чорного тютюну, кави та бренді, переплетена з нотками шкіри та церковного ладану, яка переносить у теплу, затишну атмосферу галасливого середземноморського кафе.
